fbpx

История и проекти

История и текущо състояние на дружеството и клубът – основаване, членове, дейност, развитие, партньори. Завършени и текущи проекти. Какво друго

тд боерица

ТД Боерица

2018
декември 18

Най-добро туристическо дружество за 2018 г. без туристическа база

Изключително горди сме, че след всички наши инициативи и успешни проекти, получихме най-голямата награда от БТС, а именно „Най-добро туристическо држество без туристическа база“ за 2018 г.

април 1

Спечелване на проект към Столична община

Спечелване на проект към Столична община

На 06.10.2018г. се дава начало на една нова традиция, а именно: „По стъпките на Алеко с приятел“ – състезание със социален характер.
Две трасета ->  късо трасе: с.Железница- Черни връх (14 км) и дълго трасе: с.Железница- Черни връх- с.Владая (30 км).
Две категории ->  Приятели и Семейство
За да научите повече посетете https://postupkitenaaleko.com/

януари 17

Сливане със SOS Планински Спортен Клуб

Сливане със SOS Планински Спортен Клуб

SOS Планински спортен клуб към ТД Боерица е главната структура, която изпълнява спортната дейност в дружеството. Докато дружеството има разнообразни туристически и социални цели, главната цел на клуба е да развива основните спортно-туристически направления, а именно:
Пешеходен туризъм и планинско бягане
Катерене и алпинизъм
Ски и ски туризъм
Планинско колоездене

2016
октомври 30

Подновяване на борбата за хижа Боерица

Подновяване на борбата за хижа Боерица

Идейният проект за хижа Боерица беше пренаписан и допълнен в рамките на 3 месеца. В последствие беше входиран към Столична община през октомври 2018, като партньор по проекта са ЕАСА България. Срещите и преговорите със Столична община относно хижата продължават.

май 30

Нов и подмладен управителен съвет

Април месец 2016-та година, дружеството взе решение Управителният съвет да бъде подмладен.
За председател бе избран Християн Андреев, а за секретар Биляна Гатева. И двамата на 21г. в момента на избирането им.

2015
май 30

Спечелване на първи Проект

Проект „Градинка“  първия спечелен и реализиран проект на ТД „Боерица“. Той е по програма „Зелена София“ на Столична община, целящ развитие и подобряване на състоянието на зелените площи с общинска собственост. Превърнахме една изоставена градинка, с изпочупени пейки в с. Владая, в красиво място за отдих и почивка.

2013
май 30

Редовни сбирки на ТД Боерица

Ако искате да се запознаете с нашата дейност или да се присъедините към нашето мини общество, веднъж месечно организираме среща както за нашите членове, така и за нови съмишленици. Следете на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/S.O.S.Spirit.Outdoor.Sports.Club или в календара със събитията, кога ще бъде следващата ни сбирка.

2012
май 30

Първо терасиране и прочистване на Кукузелската пътека

Доброволческите инициативи са една от нашите цели и сме горди, че от 2012 г. до сега подържаме ежегодно Кукузелска пътека.

2011
ноември 30

Започване на ициативата за хижа Боерица

Изготвена е първата и основополагаща версия на идейния проект за стопансиването на хижа Боерица. За жалост игнорирана от Столична община и район Витоша, но в последствие използвана за стъпало към развитие на проекта.

май 30

Основаване на Туристическо дружество Боерица

ТД “Боерица” е сдружение с нестопанска цел в обществена полза. Ние сме организирана група от хора, която не само практикува планински спортове, но и развива организационна дейност, развиваме както себе си, така и средата в която живеем и общуваме.