fbpx

Спортен клуб SOS

Какво е SOS Планински спортен клуб ?

SOS Планински Спортен Клуб е основан в началото на 2017 г. от група ентусиасти-планинари, които обичат да спортуват на открито. Именно това се съдържа в абревиатурата SOS ( Spirit of Outdoor Sports). От Януари 2018 г. след припознаване на еднакви цели и визия с ТД „Боерица“ двете организации се сливат в едно цяло, като клубът е пряко ангажиран със спортния календар на дружеството.

Мисията на клуба е да събере хора обичащи планината и спортовете на открито, които да осъществяват съвместни начинания, според  възможностите които предоставя всеки сезон на годината.

България е уникална държава с изключително голямо разнообразие на планини, езера, реки, море и всичко това съчетано с умерения климат, ни дава възможност да практикуваме “Outdoor Sports” през цялата година.

Основна наша философия е: 

Да запалим повече хора, които да спортуват в планината, развивайки най – различни качества и умения, независимо дали е зима, лято, пролет или есен. Именно с това е уникално нашето дружество ТД „Боерица“, като при нас има само един спортен клуб, който се стреми да развива качествата и уменията на неговите членове, според условията и възможностите на всеки сезон от годината. Ние не сме професионалисти, а само запалени любители и търсим съмишленици.

Клубът има спортен календар с над 50 мероприятия годишно в четирите основни направления спорт:

  • Катерене  и Алпинизъм
  • Пешеходен туризъм и Планинско Бягане
  • Колоездене и Планинско Колоездене
  • Ски и Ски туризъм

Всички наши събития може да следите в Календара ни.

Всяко спортно мероприятие има определена трудност и съответни умения, които участниците в него трябва да притежават. С цел безопасност на хората има правилник на клуба, с които всеки участник в нашите мероприятия трябва да се съгласи.

Какво предоставяме на нашите членове?

  • Възможност да се включат в един приятелски кръг от хора, практикуващи любимите си спортове, докато споделят невероятни емоции.
  • Запознаване с нови спортове, участвайки в организирани обучения и практики или усъвършенстване на уменията посредством практикуването им.
  • Включване в по-сериозни начинания (за по-напредналите), като международни алпийски експедиции, пешеходни и велопреходи, както и ски туринги.
  • Достъп до клубния инвентар.
  • Отстъпки в множество търговски обекти за туристическа и спортна екипировка.

FB: SOS Планински Спортен Клуб

Телефон: 0897 575 884

МТБ курс за напреднали с Любомир Ботушаров

За този трети курс по техника на каране с Любо Ботушаров ще отидем на една от най-популярните витошки пътеки - „Хотелската“ (от хотел „Копитото“ към Бояна). Тя включва няколко наистина
+ Read More

Find out more »
50лв
Природен Парк Витоша, Антим l №17
Sofia, 1303 BG
+ Google Map

По стъпките на Алеко с приятел 2024

По стъпките на Алеко с приятел” е най-голямото отборно състезание по планинско бягане със социална кауза в България. Вдъхновено от първото изкачване на Черни връх от Алеко Константинов и Никола
+ Read More

Find out more »
Село Железница, Sofia, 1475 BG
+ Google Map

По велопътеките с приятел 2024

Време е да поставим началото на нещо ново и вълнуващо и да открием първото издание на „По велопътеките с приятел“. Състезанието по планинско колоездене, създадено изцяло от ентусиасти и любители
+ Read More

Find out more »
Владайско Читалище „Светлина – 1906“, Владая, ул. "Войнишко въстание" 59
Sofia, 1641 BG
+ Google Map