fbpx

Спортен клуб SOS

Какво е SOS Планински спортен клуб ?

SOS Планински Спортен Клуб е основан в началото на 2017 г. от група ентусиасти-планинари, които обичат да спортуват на открито. Именно това се съдържа в абревиатурата SOS ( Spirit of Outdoor Sports). От Януари 2018 г. след припознаване на еднакви цели и визия с ТД „Боерица“ двете организации се сливат в едно цяло, като клубът е пряко ангажиран със спортния календар на дружеството.

Мисията на клуба е да събере хора обичащи планината и спортовете на открито, които да осъществяват съвместни начинания, според  възможностите които предоставя всеки сезон на годината.

България е уникална държава с изключително голямо разнообразие на планини, езера, реки, море и всичко това съчетано с умерения климат, ни дава възможност да практикуваме “Outdoor Sports” през цялата година.

Основна наша философия е: 

Да запалим повече хора, които да спортуват в планината, развивайки най – различни качества и умения, независимо дали е зима, лято, пролет или есен. Именно с това е уникално нашето дружество ТД „Боерица“, като при нас има само един спортен клуб, който се стреми да развива качествата и уменията на неговите членове, според условията и възможностите на всеки сезон от годината. Ние не сме професионалисти, а само запалени любители и търсим съмишленици.

Клубът има спортен календар с над 50 мероприятия годишно в четирите основни направления спорт:

  • Катерене  и Алпинизъм
  • Пешеходен туризъм и Планинско Бягане
  • Колоездене и Планинско Колоездене
  • Ски и Ски туризъм

Всички наши събития може да следите в Календара ни.

Всяко спортно мероприятие има определена трудност и съответни умения, които участниците в него трябва да притежават. С цел безопасност на хората има правилник на клуба, с които всеки участник в нашите мероприятия трябва да се съгласи.

Какво предоставяме на нашите членове?

  • Възможност да се включат в един приятелски кръг от хора, практикуващи любимите си спортове, докато споделят невероятни емоции.
  • Запознаване с нови спортове, участвайки в организирани обучения и практики или усъвършенстване на уменията посредством практикуването им.
  • Включване в по-сериозни начинания (за по-напредналите), като международни алпийски експедиции, пешеходни и велопреходи, както и ски туринги.
  • Достъп до клубния инвентар.
  • Отстъпки в множество търговски обекти за туристическа и спортна екипировка.

FB: SOS Планински Спортен Клуб

Телефон: 0897 575 884

Месечна сбирка на ТД „Боерица“ и преход до Боянски водопад

На 14.05.2023 - неделя, от 13:00ч. в механа "Старата круша" в кв. Бояна, ул."Беловодски път" 6, ще се проведе месечна сбирка на ТД “Боерица”. Важно: Преди сбирката в механата, организираме
+ Read More

Find out more »
квартал Бояна, София,
+ Google Map

Студентска киновечер „Магията на планината“

С най-голямо удоволствие от туристическо дружество "Боерица" ви каним на студентската киновечер "Магията на планината"! С любезното съдействие на нашите приятели от "Дни на предизвикателствата", най-големият български фестивал на практикуващите
+ Read More

Find out more »
Хижа Бонсови поляни, Bonsovi Poliani Hut, 1614 Lyulin
Sofia, 1614 BG
+ Google Map

MTB курс за напредващи с Любомир Ботушаров

ТД „Боерица“ и Велоучилище "МТБ-БГ" ви канят на курс по планинско колоездене за напредващи/напреднали! - Дата: 20 май 2023 г. (резервна дата 21 май 2023 г.) - Среща на площада
+ Read More

Find out more »
45лв
Кътина, Sofia, 1276 България
+ Google Map

Курс Първа помощ в планината 28.05.23 г.

Имаме удоволствието да стартираме записването за курс по първа помощ в планината, воден от лекарския екип на Академия Първа помощ на 28-ми май (неделя) от 10.00 ч. на хижа Бонсови
+ Read More

Find out more »
100лв
Бонсови Поляни, Люлин Планина, София, Бьлгария, Sofia, BG
+ Google Map

По стъпките на Алеко с приятел 2023

“По стъпките на Алеко с приятел”, е най-голямото отборно състезание по планинско бягане със социална кауза в България. Базирано на първото изкачване на Черни връх от Алеко Константинов съвместно с
+ Read More

Find out more »
Село Железница, Sofia, 1475 BG
+ Google Map