fbpx

Спортен клуб SOS

Какво е SOS Планински спортен клуб ?

SOS Планински Спортен Клуб е основан в началото на 2017 г. от група ентусиасти-планинари, които обичат да спортуват на открито. Именно това се съдържа в абревиатурата SOS ( Spirit of Outdoor Sports). От Януари 2018 г. след припознаване на еднакви цели и визия с ТД „Боерица“ двете организации се сливат в едно цяло, като клубът е пряко ангажиран със спортния календар на дружеството.

Мисията на клуба е да събере хора обичащи планината и спортовете на открито, които да осъществяват съвместни начинания, според  възможностите които предоставя всеки сезон на годината.

България е уникална държава с изключително голямо разнообразие на планини, езера, реки, море и всичко това съчетано с умерения климат, ни дава възможност да практикуваме “Outdoor Sports” през цялата година.

Основна наша философия е: 

Да запалим повече хора, които да спортуват в планината, развивайки най – различни качества и умения, независимо дали е зима, лято, пролет или есен. Именно с това е уникално нашето дружество ТД „Боерица“, като при нас има само един спортен клуб, който се стреми да развива качествата и уменията на неговите членове, според условията и възможностите на всеки сезон от годината. Ние не сме професионалисти, а само запалени любители и търсим съмишленици.

Клубът има спортен календар с над 50 мероприятия годишно в четирите основни направления спорт:

  • Катерене  и Алпинизъм
  • Пешеходен туризъм и Планинско Бягане
  • Колоездене и Планинско Колоездене
  • Ски и Ски туризъм

Всички наши събития може да следите в Календара ни.

Всяко спортно мероприятие има определена трудност и съответни умения, които участниците в него трябва да притежават. С цел безопасност на хората има правилник на клуба, с които всеки участник в нашите мероприятия трябва да се съгласи.

Какво предоставяме на нашите членове?

  • Възможност да се включат в един приятелски кръг от хора, практикуващи любимите си спортове, докато споделят невероятни емоции.
  • Запознаване с нови спортове, участвайки в организирани обучения и практики или усъвършенстване на уменията посредством практикуването им.
  • Включване в по-сериозни начинания (за по-напредналите), като международни алпийски експедиции, пешеходни и велопреходи, както и ски туринги.
  • Достъп до клубния инвентар.
  • Отстъпки в множество търговски обекти за туристическа и спортна екипировка.

FB: SOS Планински Спортен Клуб

Телефон: 0897 575 884

Изграждане на лятна туристическа маркировка – добри практики

Туристическо дружество " Боерица" и Университетски аварийно-спасителен отряд - 'УАСО" ви канят на презентация: Изграждане на лятна туристическа маркировка - добри практики Събитието е напълно безплатно и е подходящо за всички планинари, които имат желание да осъществяват или да се включват в акции по изграждане и поддържане на лятана туристическа маркировка. Ще бъдат дадени примери
+ Read More

Виж повече »
Спортна Палата (Sportna Palata), бул. Васил Левски 75
Sofia, 1000 BG
+ Google Map

MTB курс с Любомир Ботушаров

Местата са запълнени! ТД „Боерица“ и Велоучилище "МТБ-БГ" ви канят на курс по планинско колоездене! 🚵‍♀️ Основна цел ще бъде да подобрим уменията си за каране по пресечен терен, включително и по технични и трудни планински пътеки! Ще упражняваме различни елементи от карането с помощта на инструктор - Любомир Ботушаров - създател на MTB-BG.com. В
+ Read More

Виж повече »
Локорско, Sofia, 1513 BG
+ Google Map

Първи стъпки в МТБ за Деца с Любо Ботушаров

ТД „Боерица“ и Велоучилище "МТБ-БГ" канят на обучение "Първи стъпки в Планинското колоездене" най- малките любители на този спорт! Мероприятието е за деца от 6 до 12 години и е задължително да има родител/придружител! Все още в началото на сезона, това обучение може по страхотен начин да въведе малките ни новаци в МТБ „тайните“ на
+ Read More

Виж повече »
15лв.
Езерото с лилиите, Борисова градина
Sofia, 1124 BG
+ Google Map