fbpx

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Хижа „Горски рай“ – връх Миджур – Чипровци – Чипровски водопад

04.05.2019 -10:00 AM - 06.05.2019 -10:30 PM

120лв.

4 – 6 май 2019 г.

Три дни в дивото…

Всеки миг сред природата в забързаното ни ежедневие е безценен. Нека вдъхнем частица от очарованието на Дивия Северозапад…Тук, в Северозападния Балкан, природата е запазила своята автентичност и е невероятно красива, а въздухът, е някак особен…Към планината захладнява, става ухаен и чист и ви изпълва, достига до всяка клетка, за да я пречисти, и изпълни с Живот…

I ден /4 май/ – събираме се на автогара Монтана в 10 часа, тогава пристига автобусът от София. С организиран транспорт се придвижваме до с.Чупрене. Оттам по черен път, наслаждавайки се на прекрасна природа,  за около 3-4 часа достигаме до хижа „Горски Рай“. Една от най-хубавите хижи в България, съвременна и в същото време запазила стария Балкански дух. Предстои почивка, а за желаещите –  йога практика, отработване на проблеми с опорно-двигателния апарат / врат, гръб, кръст, крака/. Вкусна вечеря и приятна обстановка.

II ден / 5 май/- Преходът е по-дълъг, около 8-9 часа. Посрещаме изгрева, закусваме, и потегляма към връх Миджур / 2168 м/ първенеца на Сърбия и Западна Стара планина. До върха ще ни отнеме около 5 часа. Ще вървим по границата на Европейския съюз, през вековни смърчови гори и при добро време ще се насладим на  вълшебни гледки към Сърбия и Белоградчишките скали, та чак до Дунав. След това слизаме надолу към с. Мартиново, до заслон Мартиница, и още малко до заставата, откъдето с организиран транспорт се придвижваме до Чипровци в уютен семеен хотел с вкусна, топла вечеря.

III ден /6 май/ – закуска и… екопътека „Деяница“ и Чипровският водопад  ни очакват. В дълбокото ждрело на Стара река, в подножието на Язова планина ни очаква очарователната гледка  на 18 метровия Чипровски водопад. Той  е каскаден водопад и е една, от дестинациите от „ 50 места, които да посетите в България“ . По пътя към него ще минем през разлистващи се вековни буки и събуждащата се за нов живот гора, под акомпанимента на птичи песни и грохота на гонещите се води на водопада. Ще разгледаме и останките от каменната църква на Гушовския манастир, разрушен по време на Чипровското въстание през 1688 г. Преходът до там и обратно е около 3-4 часа. За деня е предвидена и йога практика за желаещите. В 17.05 ч. с автобус се придвижваме до Монтана. Влакът за София е в 19.15 ч.

Продължителността на преходите е ориентировъчна, включва почивките и зависи от темпото на групата, и климатичните условия.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Условия:

Хижа „Горски Рай“:           нощувка – 15 лв. ,

                                                вечеря / таратор и мусака, питка хляб/ – 8 лв,

                                                закуска / мекици или пържени филии по избор/ – 4 лв

Семеен хотел Чипровци: Нощувка /стаи с по две легла и санитарен възел/ – 25 лв

                                                вечеря / топла супа, пилешка пържола, картофена салата, хляб/ – 10 лв

                                                закуска / палачинки, пържени филии по избор, айрян или чай/ – 5 лв

Моля, вегетарианците, при записването си още да уведомят, за да им подсигурим менюто.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Цена: 120 лв./ организация, водач, йога практики или мануален терапевт по избор/.

Бонус за членовете на ТД „Боерица“ – терапия на стойност 80 лв.   https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2135624819885120&set=a.328052167309070&type=3&theater

Цената не включва: Спане, храна, транспорт – заплащат се на място.

Нужно е да имате Планинска застраховка! Носете я със себе си! Носете личните си карти!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Необходима екипировка: Зимна

Зимни туристически обувки, топла шапка, ръкавици, ветро и водоустойчиво яке и панталон, дъждобран, полар, гети, челник, щеки, слънчеви очила, слънцезащитен крем, лична аптечка, постелка за йога. Добре е да имате и сандвичи, сурови ядки, шоколад, енергийни блокчета по избор за дневните преходи.

Краен срок за записване: 26.04.2019 г

Местата са ограничени!

Информация и записване: 0878 773 347 – Биси Здравкова или чрез съобщение на fb: Bisi Zdr

Не чакайте последния момент за записване. Районът е граничен, ще вървим по границата на Европейския съюз. Нужно е предварително да се изпрати списък с имената на участниците в групата до Гранична полиция, за да получим разрешение да се движим в тази зона.

Очаквам ви, предстои ни чудно Приключение… 🙂

Детайли

Начало:
04.05.2019 -10:00 AM
Край:
06.05.2019 -10:30 PM
Стойност:
120лв.
Събитие Тагове:
,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/bisi.zdr

Място

автогара Монтана
автогара Монтана
Монтана, България
+ Google Map