fbpx

Доброволческа акция на Кукузелската пътека

На 28.08.2021 г. организирахме доброволческа акция в ниската част на Кукузелската пътека.

Кукузелската пътека свързва Владая (м. Пазарището) с местност Офелите и местност Боерица на Витоша.Част е и от маршрута на състезанието „По стъпките на Алеко с приятел“ – най-голямото планинско отборно бягане в България, с над 500 участници.

Поради липса на достатъчно дървен материал и неподходящи метеорологични условия, дейностите на акцията бяха доста ограничени и не успяхме да свършим всички дейности намислени по план.

Въпреки предизвикателното време, успяхме да хванем слънчевия прозорец и да свършим немалко отводнителна работа по пътеката. Изкопахме няколко канавки, като по този начин отдводнихме два заблатени участъка на пътеката. Какъв ефект сме постигнали в дългосрочен план? – времето и обилните дъждове ще покажат.

Следвщата акция ще бъде на 19.09.2021 г. за която сме предвидили строеж на мост в местност Пазарището и прелакиране на построени мостове.https://www.facebook.com/events/669512057341498

Ако Ви харесва това, което правим и желаете да бъдете част от нашите инициативи или събития, следвайте ни и във фейсбук:

https://www.facebook.com/TDBoerica
https://www.facebook.com/groups/TDBoeritsa https://www.facebook.com/TDBoerica2